Prešovskí školáci budú lízať jahodové nanuky – presne 710

23.06.2009 Prešov

„Rekordná jahodová nanukiáda“ za vysvedčko
Už aj tak sladký koniec školského roka sa prešovským školákom mesto Prešov rozhodlo navyše prisladiť ľadovou jahodovou pochúťkou. V utorok 30. júna si prvých 710 žiakov, ktorí sa o 11.00 aj so svojím čerstvo vyzdvihnutým vysvedčením dostavia do Južného parku v centre prešovského námestia, môže pomaškrtiť na jahodovom nanuku a zapojiť sa tak do pokusu o rekord v lízaní tejto osviežujúcej pochúťky.

Oslava 710. výročia udelenia mestských výsad Prešovu má svoje „sladké“ pokračovanie aj v posledný deň školského roka. V spolupráci so spoločnosťou Algida, ktorá dobroty sponzorovala, sa prešovskí školáci pokúsia vytvoriť rekord v lízaní nanukov s príchuťou mestu vlastnou. Jahodových nanukov je pripravených na tento deň presne 710, takže záujemcovia o lízanie sa musia poponáhľať. Podmienkou je preukázať sa vlastným tohtoročným vysvedčením. „Nerobíme rozdiely medzi čistými jednotkármi a tými, ktorým sa tohto roku v škole až tak nedarilo, “ hovorí PhDr. Kvetoslava Komanická, vedúca odboru školstva, kultúry a športu MsÚ v Prešove. „Oceníme každú snahu, veď odsedieť si v škole desať mesiacov je veľká drina. Takže akékoľvek vysvedčenie si odmenu zaslúži. “ Školáci sa však musia poponáhľať. 710 nanukov sa totiž začne rozdávať presne o 11:30, kedy originálnu „Rekordnú jahodovú nanukiádu“ odštartuje primátor mesta, JUDr. Pavel Hagyari.
Organizátori však mysleli aj na odpadky, ktoré pri rekorde vzniknú - papieriky a paličky, ktoré ostanú z jahodových nanukov. Tie sa budú zbierať do pripravených mobilných „jahodových noší“, ktoré so svojimi žiakmi vyrobil riaditeľ ZUŠ Októbrova, známy prešovský výtvarník Ľubo Guman.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región